Förutom allt annat i livet har jag artros. Det har påverkat mig mycket, men nu känner jag att jag fixar vardagen som ensamstående mamma och adhd, trots värken. Om du också har problem med ledvärk så hoppas jag att mina råd kan hjälpa dig!

Min artros

Jag har alltid älskat att röra på mig. Ärligt talat så behöver jag röra på mig för att inte bli helt snurrig. Men för mig är vardagen riktigt stressande: jobba, ta hand om barnen, handla, försöka hinna träna, träffa vänner, städa och bara existera. Förutom att jag älskar att inreda och pyssla hemma. När jag började känna av ledvärk i knäna blev jag först riktigt rädd: skulle jag inte kunna fortsätta att träna och leva ett aktivt liv?! Jag menar, jag är ju inte gammal. Men så beslutade jag mig för att ta tag i värken och hittade Artros.org, som både hjälper mig att leva ett aktivt liv med artros och som även hjälper mig att lindra värken. Förutom att röra på mig, så försöker jag att stressa mindre, då stress försämrar immunförsvaret och gör oss mer mottagliga för inflammationer.

Röra på dig

Bara för att du fått artros ska du inte sluta att röra på dig. Det är viktigt att du dagligen motionerar, bygger muskler och ser till att du inte blir överviktig. Det sistnämnda hjälper dig inte. Ett tips är att köpa en smart watch, så håller du koll på hur mycket som du rör på dig. Jag försöker alltid gå minst 10 000 steg om dagen. Jag märker att jag mår bättre då. Om jag har en riktigt svårt dag, så tittar jag mig i spegeln, genomför min hudrutin, sminkar mig och tar mig igenom dagen – det kommer alltid bättre dagar senare.

galore