Makeup är ett av mina intressen, det ligger något artistiskt och konstnärligt i att lägga en full makeup. Jag lär mig något nytt hela tiden, Youtube är en fantastisk källa för att lära sig när det kommer till makeup.

Rengöring och massage

Om jag går från start till mål i min vanliga makeup, alltså inte inför jobb eller fest utan om jag till exempel ska ut på stan eller träffa vänner eller så.

Steg ett är en riktig rengöring i duschen, gärna med någon typ av peeling. Efteråt när jag torkar ansiktet så gör jag det med en mjuk handduk och med lätta cirkulerande rörelser. Då blir det lite som en massage samtidigt. Samma gör jag när jag smörjer in med min ansiktskräm, jag masserar in den med cirklande rörelser. Efter det har man verkligen gett huden en bra behandling och det kommer synas. Ibland blir huden lite röd av massagen men då kan man bara vänta en liten stund.

Var försiktig med ögonen

Ögonområdet använder jag alltid en ögonkräm som inte är fet. Det måste vara en tunnare kräm som snabbt går in i den extremt torra huden under ögonen. Om krämen är för fet så kommer du att få påsar under ögonen, huden klarar inte för fet krämer där. När jag väl lärde mig den här detaljen så var det slut på påsar under ögonen för mig. Så skönt!

Mineralsvamp

Måste bara tipsa om en grej jag ramlade över på en kryssning nyligen. I en av färjans butiker hittade jag svampar som skulle användas vid ansiktsrengöring. Helt naturliga och skulle användas utan tvål eller annat. Det fanns olika typer av svampar beroende på hudtyp. Jag köpte den för känslig och torr hy. Var lite spänd när jag väl skulle prova den, tvekade till att den verkligen skulle kunna göra ren min hud och att den dessutom passar ögonområdet.

Jag blev väldigt positivt överraskad. Huden har aldrig känts så ren och dessutom kunde jag se på huden hur fräsch den blev. Helt otroligt! Det ska tydligen vara någon slags mineraler i svampen.

galore