Som ensamstående mamma måste jag både hålla i plånboken och anordna barnkalas. Jag vill ju naturligtvis att mina älsklingar ska kunna bjuda sina kompisar på riktigt roliga och maxade födelsedagspartyn. Det finns mycket du kan göra för att ge ditt barn ett oförglömligt kalas som inte kostar skjortan.

Satsa på roliga detaljer och dekorationer

Jag vill att barnen som kommer redan från början, innan de ens kommit innanför dörren, ska känna att de är på kalas. Bredvid ytterdörren hänger jag alltid ballonger. Det underlättar också för barnen som kommer på besök för första gången. Sedan dekorerar jag och mina barn hela bostaden med roliga saker som girlanger och glansiga ballonger. Vi använder servetter, sugrör och tallrikar med passande motiv (födelsedagsbarnet väljer såklart) och så klär vi gärna ut oss lite grann. Hur kan jag då göra så mycket på en liten budget? Ja, jag köper allt på partykungen.se som verkligen har allt du behöver för att fixa både barnkalas och andra fester.

Maskerad

Ett enkelt sätt att verkligen maxa ett födelsedagskalas på är genom att ha en maskerad. Barn älskar att klä ut sig. Det gör också att barnen som kommer redan är på kalashumör och att allt känns festligt. Du kan hitta riktigt snygga och billiga maskeradkostymer för barnen på Partykungen. Jag brukar också klä ut mig, sätta på mig ett diadem med kattöron eller något liknande. Barnen gillar verkligen det. Om du ska ha maskerad är det viktigt att alla barn som ska komma känner sig bekväma. Skriv med i inbjudan att det räcker med en hatt eller rolig t-shirt, ifall det är någon kille eller tjej som inte vill klä ut sig.

Tårtan

Tårta och barnkalas hör ju ihop. Jag älskar att baka och tycker om att göra sagoinspirerade kreationer: en Frosttårta eller en tårta som ser ut som en bil. Baka en sockerkaksbotten (eller köp botten), fyll den med god sylt och köp färdiga dekorationer. Med köpta tårtdekorationer kan vem som helst skapa ett riktigt mästerverk som födelsedagsbarnet kommer att gilla och vara stolt över.

galore