Det är för det mesta barnen jag köper nytt till. Faktiskt tycker jag det är roligare att shoppa saker till dem än till mig själv. Det finns trots allt många fina barnprylar. Sedan coronatiden har jag allt oftare börjat shoppa online och här ska jag dela med mig av tre barnbutiker jag hittat till och som jag gillar för att de har lite av varje, såsom kläder, leksaker och möbler.

1. Jollyroom

Jollyroom har blivit lite av en favoritbutik av den enkla anledningen att den har allt. Då menar jag allt. Härifrån köper jag rejäla barnkläder från bland andra Didriksons och Reima, liksom jag botaniserar i utbudet av sagolika barnrumsmöbler. Har en och annan möbel på g! Ibland sitter barnen bredvid mig när jag scrollar runt i butiksflödet och så drömmer vi oss bort bland alla fina leksaker. Jag blev superglad när jag upptäckte Jollyrooms friluftsavdelning online, eftersom jag planerar att jag och kidsen ska börja upptäcka skogen runt hörnet tillsammans.

2. Kids Brand Store

Kids Brand Store är en annan given favorit bland barnbutikerna. Skälet till att jag så ofta vänder mig till Kids Brand Store är för att de har ett kvalitativt utbud av barnkläder. Lite rejälare märken är så klart dyrare, samtidigt kan de ha längre hållbarhet och i helt skick har de också ett bra andrahandsvärde. Jag försöker aktivt undvika att spara barnprylarna på hög och säljer därför sakerna vidare när de inte längre används. Att syssla med begagnatförsäljning på nätet är rentav en hobby och jag köper även en hel del på second hand. Barnens garderober är en mix av hållbara märkeskläder från exempelvis Kids Brand Store och snygga loppisfynd.

3. Lekmer

Lekmer påminner en hel del om Jollyroom. Även i denna online-butik finns en mix av barnkläder, barnleksaker och barnmöbler. Butiken har varit med ganska länge och jag har flera vänner som beställt sina babyprylar härifrån. De har exempelvis köpt barnvagn och bilbarnstol på Lekmer – men först efter att noggrant provat sakerna hemmavid. Själv brukar jag besöka lageravdelningen det första jag gör när jag surfar in till barnbutiken. I denna reas prylar ut och ibland har man tur att hitta bra fynd.

Vilka barnbutiker brukar du besöka online?

galore