De allra flesta har någon form av vitvara i sitt hem. Det kan vara kyl och frys i köket, men det kan också vara tvättmaskin, diskmaskin eller torktumlare i badrummet. Ni som följer min blogg vet hur noga jag är med att heminredningen ska vara på topp, även när pengarna inte riktigt räcker till. När vitvarorna går sönder är det dock inte lika lätt att hålla humöret uppe.

Häromdagen gick både tvättmaskin och torktumlare sönder. För den som har en fet plånbok är det kanske inte ett större problem än att man måste byta ut vitvarorna. Jag som har det betydligt mer knapert behöver istället leta upp en bra VVS firma i Täby som kan hjälpa mig att få ordning på maskinerna igen. Fördelen med att få hjälp av en professionell rörmokare är att du slipper lägga ut stora summor på att köpa nytt, något som påverkar både plånbok och miljö negativt.

Spara pengar på rörmokare – är det möjligt?

Att anlita en rörmokare är idag inte speciellt svårt, men om du inte är ”om dig och kring dig” är risken ändå stor att du behöver göra av med en del pengar. Här nedan har jag därför listat knepen jag använder för att minska utgifterna när jag behöver hjälp av en hantverkare.

ROT-avdrag – Med ROT-avdraget kan du dra av 30 % på arbetskostnaderna när du anlitar privat. Jag använder alltid ROT-avdraget för att på så sätt spara in pengar.

Jämför – Anlita aldrig utan att först jämföra olika firmor och hantverkare med varandra. Du kan spara in tusenlappar.

Skippa svartarbete – Det kan kännas lockande, jag vet, men i slutändan är risken stor att det blir fel och du måste betala dubbla kostnader för hjälpen istället.

galore