Som ensamstående mamma kan en flytt vara en riktig utmaning. Jag och mina barn har flyttat ett par gånger. Här kommer mina knep för att göra flytten så smidig som möjlig.

Flytta: nya möjligheter

Även om en flytt innebär mycket arbete, så medför den också nya möjligheter. Som förälder är det viktigt att du alltid sätter dina barn först. En flytt kan innebära att barnen eller du kommer närmare skola och jobb. Så att ni sparar in tid och kraft varje dag. Eller så får dina barn en möjlighet att börja på en bättre skola. En skola där de får nya vänner och en bra vardag. När du flyttar ska du fokusera på att både du och dina barn ska få ett bättre liv.

Anlita flyttfirma

Det underlättar enormt att anlita flytthjälp. Det är jobbigt och tidskrävande att be om hjälp när man ska flytta, istället för att bara begära en offert online och sedan få professionell hjälp med flytten. När du flyttar kan du välja mellan om du ska packa själv eller låta flyttfirman packa åt dig. När jag har flyttat har jag alltid gjort rut-avdrag, så att jag sparar in ett par tusenlappar. Anlita flyttfirma Haninge så kommer du minska på stressen jättemycket. Du kan fokusera på att ta hand om dina barn och göra flytten, den nya bostaden och deras skolgång så bra som möjligt.

Packa och sortera

När du ska flytta är det klokt att du tänker igenom ifall du vill packa själv eller överlåta packningen till flyttfirma Haninge. Jag har gjort både och. Fördelen med att packa själv är att du sparar in pengar. Nackdelen är att det kräver mycket tid och kraft. Särskilt som ensamstående mamma. Att packa ner hela hemmet i lådor tar mycket längre tid än vad man tror. Först behöver du åka och köpa lådor eller hämta banankartonger på en mataffär. Sedan ska allt packas ner på ett bra sätt. Porslin får inte gå sönder, liksom vaser och lampor. Innan man packar så tror man alltid att det ska räcka med femton kartonger, men det behövs snarare 30. Sista gången som jag flyttade valde jag istället att överlåta packningen till min flyttfirma Haninge. Jag har sparat in så mycket tid och kraft, som jag istället lagt på att umgås med mina barn. Däremot är det klokt att gå igenom och slänga eller ge bort saker innan flyttfirman kommer, så blir det lättare att flytta in i den nya bostaden.

Bra flytt för barnen

Våra barn är ju det absolut viktigaste vi har. När du flyttar är det viktigt att du utgår från deras behov. Tänk både på skola, kamrater, lekmöjligheter och annat som är viktigt. För att göra flytten riktigt spännande kan du sätta dig ner och prata med barnen om den nya bostaden. Det är också smart att de kan få köpa något nytt till sina nya rum. Som en lampa, överkast eller få välja tapeter. Naturligtvis utifrån ekonomi. Låt dem också vara med att inreda och möblera bostaden. Hela flytten ska kännas som ett äventyr, där ni tillsammans tar ett steg framåt i livet.

galore