Som ni säkerligen redan har förstått vid det här laget älskar jag allt som har med inredning att göra och det i sin tur betyder att jag gärna förändrar i hemmet med jämna mellanrum. Den här gången var det ett av barnens rum som fick sig en omgång. Inte för att det egentligen behövdes, men mest för att det kändes som att vi behövde lite förnyelse.

Att inreda barnrum är något av det bästa jag vet och anledningen till detta är för att möjligheterna är oändliga. Det finns ingen som kan säga vad som är rätt eller fel och bara fantasin sätter gränser. Den här gången tog jag inte hänsyn till några av de inredningstrender som råder för våren 2020, utan jag gick på väldigt fritt med valet av färger, möbler och material. Det jag däremot gjorde var att hålla kvar några av de gyllene regler som gäller och jag delar mer än gärna med mig av dessa. Jag såg även till att beställa några snygga tavlor från Desenio Outlet, men dessa ska hängas i vardagsrummet istället. Hur du inreder barnrummet är upp till dig, men det finns några knep som du kan använda dig av för att göra vardagen mycket smidigare.

Bästa inredningstipsen för barnrummet

1. Få in så mycket ljus som möjligt

Nu har vi tur att barnrummet ligger i läge som släpper in väldigt mycket ljus, men jag försöker ändå se till att öka möjligheten för ljusinsläpp. Därför satsar jag gärna på tunna och skira gardiner i ljusa färger. Dock använder jag mig också av en rullgardin för att inte behöva gå upp tillsammans med barnet vid 5.00 på morgonen under sommarmånaderna.

2. Förvaring och åter förvaring

Det finns ingen förälder som klarar av att hålla det snyggt i barnrummet om det inte finns bra förvaring. Jag valde att satsa på förvaringslådor som står i barnets höjd, för att på så sätt uppmuntra till lek, men även för att underlätta städning. Även under sängen har jag två skjutlådor med lock. Locket förhindrar att damm och annan smuts letar sig in.

3. Mycket lekyta

Visst, om jag fick välja skulle jag säkerligen tryckt in både en och en annan möbel till i det här barnrummet, men jag vet också hur viktigt det är med lekyta. Därför försöker jag se till att få upp många av möblerna och prylarna på väggarna. Jag använder mig av hyllor, vägghängda skåp och krokar. Det gör det möjligt för mig att ha mycket förvaring, samtidigt som golvet inte blir proppfullt.

4. Inred med färg

Det där barnrummet du såg på Pinterest ser ju ut som hämtat ur en saga, men hur kul är det egentligen om allt är vitt, beige och grått? Försök att få in lite färg i barnrummet. Du behöver inte måla väggarna röda eller knallgula, prova pastell!

galore