Som ensamstående mamma är det inte lätt att få det att gå runt. Jag tycker att jag sliter och sliter för att komma någon vart men ändå så känns det som om jag stampar på samma ställe. Eftersom stressen jag känner över att ekonomin aldrig tillåter utsvävningar bryter ner mig både fysiskt och psykiskt så har jag bestämt mig för att sluta. Ja, sluta känna stress. Istället bestämde jag mig för att liksom landa i situationen att det är så här nu. Det kommer inte att vara för alltid, men just nu.

Beslutet om ekonomin lugnade

När jag tog det beslutet så blev jag liksom lugnare direkt. Jag slutade tänka på allt jag inte kunde göra och inte kunde köpa. Istället är mitt fokus på vad jag kan göra av det lilla jag har. Att inreda eller styla om kan man faktiskt göra med liten budget också, allt handlar om hur man tänker och hur man planerar. Second hand är helt fantastiskt givetvis, men det är även alla köp & säljsidor på Facebook samt Blocket.

Om man bara tänker lite smart och har tålamod så lyckas man oftast hitta de saker man behöver. Ibland kanske man får ändra sig i frågan om färgval. Om inte så finns alltid möjligheten att måla om möbeln.

galore