Jag älskar inredning, även om man inte tänker på det som inredning så finns det något som är oerhört viktigt när man vill skapa ett hem i harmoni, utrymme. Om man inte inte har fritt utrymme när man ska börja styla om sitt hem så kommer man aldrig att bli riktigt nöjd. Det handlar om att få undan allt som inte fyller en funktion och allra helst ska man ha både praktiska och snygga förvarningar.

Rensa noga

Steg ett är i alla lägen att rensa. Gå igenom rum för rum och garderob för garderob. Kolla ett plagg eller vad det nu kan vara, fråga dig själv om det fyller någon funktion eller inte. Ställ dig själv frågan om du använt det där plagget senaste året, om inte så rensa bort det. Förbered sedan innan stora kassar eller kartonger som du märker upp med tre olika kategorier, kasta, ge bort eller sälj. Bestäm dig för att vara stenhård i ditt urval. Gillar du också att göra bra saker för miljön så är det ur hållbarhetssynpunkt bra att någon tar över dina kläder eller grejor istället för att köpa nya.

Vänta inte

Det viktigaste att tänka på i resningen, förutom att vara hård, så är det att direkt efter göra det som ska göras. Låt inte kartongerna stå någonstans i väntan på att slängas eller ges bort. Gör det direkt samma dag för annars är risken att det inte blir av alls, och tanken är ju här att skapa utrymme.

De flesta H&M-butiker brukar ta emot kläder i påsar och så får man en liten presentcheck för det, kan vara värt att kolla. Annars är det perfekt att ge till någon välgörenhetsloppis.

galore