Att vara gravid var aldrig ett speciellt stort problem för mig. Jag har läst och hört om många kvinnor som får fruktansvärt mycket problem med bland annat foglossning, bristningar och illamående som aldrig går över. Tacksamt nog behövde jag inte lida av några av dessa, men det betyder inte att jag slapp undan helt.

Efter min graviditet så förändrades kroppen – mycket! Jag såg inte längre mig själv som min egen person när jag tittade mig i spegeln, utan allt jag kunde se var spåren efter förlossningen. Visst slapp jag undan bristningar, men huden på magen har ännu inte dragit ihop sig och brösten känner jag inte igen överhuvudtaget. Är det ens mina som jag tittar på? Efter många år av om och men har jag nu börjat fundera mer intensivt på att göra en bröstoperation. Jag har hört snacket om att ”man ska älska sig själv som man är” tusentals gånger och visst är det så. Man ska älska sig själv, men vem säger att jag älskar mig själv mindre bara för att jag vill korrigera något på min egen kropp?

Bokat konsultation

Jag har sökt mycket information om hur en bröstkorrigering och förstoring går till och känner att jag är ganska med på noterna. Det finns många bra kliniker som utför bröstoperation i Malmö och som jag har vänt mig till för att fråga om råd. I dagsläget har jag inte kommit längre än att boka en konsultation, men bara det känns väldigt stort för mig. På en konsultation kommer man tillsammans med en kirurg att gå igenom vad det är som man önskar förändra. Man tittar på vilka förutsättningar den egna kroppen har och vilka metoder och ingrepp som skulle fungera bäst för att uppnå önskat resultat.

Varje persons eget val

Jag har alltid predikat för att alla människor har rätt att göra precis vad de vill med sina egna kroppar, men märker att alla inte tänker likadant. Det är många som menar att jag inte alls borde gå igenom detta och att jag ska jobba med mig själv och min kroppsbild istället. Jag håller med på ett vis, men tycker också att det inte är någon annans rätt att bestämma eller avgöra vad jag ska eller inte ska göra. Jag är trygg i mig själv och det kommer jag förhoppningsvis alltid att vara.

Människor i ens omgivning kommer alltid att ha något att säga om allt och därför väljer jag att slå dövörat till. I mitt tycke finns det inget fel med att vilja återställa det som en graviditet kan ha orsakat. Det finns så otroligt många bra kirurger att vända sig till och fantastiska kliniker som utför mirakel. Jag ser fram emot vad som komma skall och tycker att det hela känns spännande.

galore