Kanske rubriken inte riktigt är rättvis eftersom det perfekta rummet inte existerar. Eller, rättare sagt så kan det ultimata rummet se olika ut beroende på vem som ska vistas där och vilken typ av rum det är.

Planera

Det första jag alltid gör innan jag ska göra om ett rum är att rita ned rummet och sedan placera ut möblerna i ritningen. Endera använder man en av alla de appar eller hemsidor som finns för att göra det, eller så ritar man för hand som jag.

Fördelen med att använda app eller hemsida vid planeringen är att man kan få in exakta måtten å både rum och möbler. På det sättet blir planeringen mer exakt, men eftersom jag nu älskar att teckna och måla så har jag ett större ritblock där jag planerar mina rum och hur jag ska göra om. Måtten och avstånden kanske inte blir exakta, men jag har ändå alltid bra koll innan på vad som kommer passa in och inte.

Jag älskar känslan av att vara konstnärlig och kreativ, trots att jag egentligen inte kan varken rita eller måla. En del av mina teckningar har dock blivit så bra att jag ramat in dem och satt upp dem i det rum jag ritat.

Förvaring

Jag vet att jag alltid pratar om bra förvaring men det är verkligen A och O för att kunna inreda ett rum trevligt. Så när jag planerar ett rum så är det första jag gör att gå igenom förvaringsmöjligheter. Om det handlar om ett sovrum exempelvis så tänk inte bara på de självklara sakerna som kläder utan även de mindre sakerna som är så sköna att ha koll på, som smycken.

Smycken är vackra men de har en förmåga att ge ett stökigt intryck om det finns framme. Därför har jag köpt en smyckeshängare med både fickor och krokar som man fäster på garderobsdörren.

galore