Alltså, jag vet inte varför jag aldrig tänkt på att resa till Umeå på semester förut. Jag älskar ju Norrland och Umeå har typ allt man kan önska sig, både om man reser ensam eller med barn.

Sommartid så händer det alltid någonting där och oftast så är det gratisevenemang dessutom. Bara det är ett stort plus när man är ensamstående mamma. Och, om aktiviteterna inte kostar så mycket så kan man ju lägga pengarna på andra saker. Det känns som om jag har tusen saker att tipsa om Umeå men ska försöka hålla mig kort. Det är inte min styrka dock, att hålla mig kort när det bara bubblar med saker jag vill tipsa om!

Gratiskonsert

När vi var där hade de en gratiskonsert nere vid restaurangbåten Sjöbris med bland annat Panetoz. Snacka om härlig stämning! De grabbarna i Panetoz kan verkligen sprida glädje hos både ung, gammal och mitt emellan (som jag då, även om jag gärna skulle kalla mig ung). Det var en sån perfekt sommarkväll med midnattssol och helt vindstilla. Alla var liksom bara så glada. Vi hade först köpt med oss tacosallad på lösvikt från ICA Gourmet som ligger vid Renmarkstorget i närheten.

Eftersom konserten hölls alldeles bredvid den fantastiska strandpromenaden som går längs även så följde vi den bara några hundra meter bort till en park. Rådhusparken heter den och nedanför den finns det stora bänkar, eller liggstolar, som man kan sitta eller ligga i. Där åt vi vår tacosallad och tittade på folk som gick förbi och även alla de vattenskotrar och fina båtar som gled förbi.

Det var bara en sån skön kväll, inget speciellt egentligen men ändå en sån dag man kommer att minnas.

På något vis känns det som om Umeå som stad passar väldig bra när man har ett barn med diagnoser som ADHD. Vet inte om det är lugnet där uppe eller att det både är färre människor och att de är vänligare liksom. Eller, vänligare vet jag inte men lugnare på något sätt. Hur som helst passade det oss jättebra!

Spännande promenad

En dag promenerade vi först till Hedlundadungen för att spela minigolf och kolla in åkarna i skateparken, det var riktigt kul. Det är både spännande och intressant att kolla in tricksen alla duktiga åkare gör.

På tal om tricks! När vi gick ifrån Hedlundaparken så tog vi oss ned till strandpromenaden och tänkte följa den tillbaka till centrum. Då passerade vi Broparken och parkouranläggningen där nere vid älven. En vuxen kille där var helt fenomenal! Han hoppade och svingade sig mellan alla pelare och stänger och allt vad som finns där. Så imponerande. Vi tror att han skulle lägga upp det på youtube eller något sånt eftersom han filmade sina balanstricks.

Vi hade en helmysig tid i Umeå.

galore