Som förälder, och speciellt ensamstående, tycker jag att det är riktigt svårt att hålla koll på ekonomin. Koll har jag egentligen, det är mer att jag inte får saker och ting att gå ihop. Varje månad räknar jag och varje månad räknar jag fel. Jag tror alltid att jag har så mycket mer pengar över än vad jag sedan i slutändan har. Det här gör mig naturligtvis väldigt stressad. Det känns som att jag inte kan göra ett enda inköp utan att det ska påverka det försökt till budget som jag har satt upp. Av den orsaken har jag därför bestämt mig för att städa ordentligt i min ekonomi, åtminstone en gång per år.

Det kan låta mycket att städa upp en gång om året, men sanningen är att man hinner samla på sig väldigt mycket saker. Det är abonnemang, streamingtjänster, prenumerationer och delbetalningar eller krediter. Jag har vid ett flertal tillfällen sökt lån hos Lånakuten som har räddat mig ur många knepiga situationer. Snabb lån ger riktigt snabba utbetalningar och dessutom kan man få till en bra ränta om man har en hög kreditvärdighet. Det betyder dock att jag också har fått fler räntor att stå ut med.

Mina tips till att storstäda i plånboken

Om du, precis som jag, behöver städa i din ekonomi tänkte jag dela med mig av mina absolut bästa tips. De här tipsen kan vem som helst använda sig av för att se till att få mer pengar över. Jag vill t.ex. försöka komma iväg och resa med barnen i sommar. Om jag hade fortsatt att leva som jag levde innan ”storstädningen” hade vi aldrig lyckats komma iväg.

1. Se över vilka abonnemang och prenumerationer som du har som du inte behöver. Det kan t.ex. handla om appar som barnen har lyckats tjata till sig eller flera olika streamingtjänster, fast ni egentligen bara använder er av en.

2. Samla lån och krediter så slipper du dras med flera räntor och betalningar varje månad. Oavsett hur du vänder och vrider på det kommer månadskostnaden alltid att bli lägre om du samlar flera smålån till ett större. När du samlar lån så sparar du inte bara in pengar. Du ser även till att öka din kreditvärdighet till framtiden.

3. Visste du om att du kan jämföra både försäkringar och elavtal på nätet? Jag försöker med jämna mellanrum att begära in offerter för att se vilket företag som erbjuder lägst kostnad. På så sätt kan jag hålla mig uppdaterad om de lägsta priserna, samtidigt som jag har de försäkringar och den el som jag och barnen behöver. Att jämföra online går jättefort och dessutom slipper jag ringa några jobbiga samtal eller lyfta rumpan från soffan.

galore