Som singelmamma med barn har jag alltid fullt upp och självklart ingår det i livet att anordna kalas, för både stora och små. Du ska nu få mina bästa tips för att lyckas med festen.

Inbjudan

Idag är det många som skickar en allmän inbjudan via sociala media, men det tycker jag är lite opersonligt. Och faktiskt också opraktiskt. Det blir inlägg med frågor och ibland är det svårt att hålla koll på vilka som verkligen har svarat ja och vilka som har allergier. Mitt tips till dig är att använda appen Invajt för din kalasinbjudan – så smidigt och enkelt. Allt på en plats. Jag tycker om att göra inbjudan lite mer personlig med egna bilder. Genom appen skickar du ut inbjudan via sms, sedan kommer alla svaren i appen. Allt på ett och samma ställe.

Förberedelser

Oavsett om det är ett barnkalas eller en hemmafest för mina vänner, så underlättar det att verkligen förbereda festen. Du kan också spara in mycket pengar på att förbereda. Om du vet att du ska ha ett kalas om en månad, så kan du passa på att köpa tårtbottnar, glass eller fryst lax när det är extrapris. Dagen innan kalaset försöker jag att förbereda så mycket som möjligt. Då har jag mer tid till att göra mig och barnen snygga innan festen.

Kalaset

Det viktigaste under en fest är alltid gemenskapen. Ok, glassen tog slut, men det är faktiskt inte hela världen. Det är mycket roligare att besöka en person som inte stressar runt och vill att allt ska vara perfekt. Ingen är perfekt. Efter ett barnkalas brukar jag alltid sätta mig med en kopp kaffe och tårta i soffan och mysa med barnen. Det gör inget om disken får vänta lite.

galore