Det finns saker som jag kommit på under åren, oftast genom att surfa runt på olika inredningssidor, som jag bara blir så himla glad över. Små detaljer kan det vara, men även om det vart enkla saker så har det gjort sån skillnad. Mitt gardin-trick till exempel.

Häng från taket

För några år sedan läste jag att om man fäster gardinerna i taket så ser rummet både högre och större ut, det blir nästan som en hotellkänsla.

Sagt och gjort, jag åkte iväg för att söka efter såna där skenor som man fäster i taket. Jag hittade skenor som hade tre rälsar, eller vad man ska kalla dem, och sedan en massa små fästen att sätta på. Fästena hade små men kraftfulla klämmor där man sedan hänger gardinerna. Fördelen med tre rälsar är att man kan ha olika lager av gardiner, det blir väldigt effektfullt. Vid något tillfälle har jag faktiskt haft tre längder samtidigt i olika ljuva färger som vitt, beige och ljusbrun. Det går även att blanda upp med gardiner som har något uttrycksfullt mönster, eller varför inte använda spets? Vitt är inte enda färgen man kan finna spetstyger i, det finns ofta i många färger och svart kan bli riktigt coolt. Däremot brukar jag inte använda svart på vår och sommar för då vill jag ha lite ljusare och fräschare färger.

Först var jag lite tveksam till att klämmorna skulle vara kraftfulla nog att hålla uppe mina mörkläggningsgardiner i sovrummet, men den oron var bara onödig.

Nytt kök

En annan grej jag gjorde som totalt förändrade mitt kök för en billig penning var när jag köpte material för att klippa och klistra. Japp, jag hittade kakeldekor och självhäftande ark för bänkskivorna.

När jag var inne i min 50-tals period så ville jag även göra om det trista köket till ett mer 50-tals liknande kök. Tänkte direkt att kakeldekoren skulle vara i svart och vitt, sen placerade jag dem så att det blev stora schackmönster.

Bänkskivorna valde jag att täcka med högblank plastdekor som klistrades dit. Eftersom jag visste att det skulle vara lätt att ta bort dem så var jag inte så orolig över att ångra mig. Sedan innan hade jag hittat kaffebryggare och brödrost i blank, röd färg på loppis. Gav mig dock ut på jakt efter en lika röd brödförvaring. En sån hittade jag på en lågprisbutik.

Jag blev så nöjd med min make over till 50-tal.

galore