Nu var det nästan ett helt år sedan jag gjorde något med barnens rum, alltså gjorde om det lite och piffade i ordning. Det är lite för stort att totalrenovera och det behövs inte heller, men jag känner att det är dags för en liten make-over i alla fall. Och nu funderar jag på att låta rummet få ett tema.

Förändra med små medel

Senaste tiden har sonen börjat fastna ordentligt för Minecraft, spelet ni vet. Han spelar inte så mycket ännu såklart, men han tycker om att testa sig fram och ibland sitter vi tillsammans och skapar fantasifulla världar. Så jag tänkte – varför inte överraska honom med ett Minecraft-tema i hans rum? Det blir dessutom lätt att ändra i inredningsdetaljerna när han byter intresse, om jag inte gör för stora förändringar. Det är ju det som är så roligt med inredning; det går att förändra mycket med små medel. Bara att byta färgskala ger en helt ny känsla i ett rum och för det behöver man ju bara byta ut några kuddar och filtar egentligen.

När det kommer till planerna på sonens rum så tänker jag att lite välplacerad merch kommer göra honom glad och ge rummet en känsla som han tycker om. Det finns mycket att välja på men jag tänker nog välja ett antal figurer, några gosedjur till sängen och så ett par posters att sätta upp på väggarna. Ni ser – inte så mycket egentligen men det kommer ändå ge rummet rätt känsla. Sedan tänker jag leta upp en eller ett par läckra Minecraft ryggsäckar som kronan på verket och det tror jag kommer göra sonen extra glad! Då kommer han kunna visa upp sitt intresse när han är ute med kompisarna också.

Bästa överraskningen

Eftersom Minecraft-grejer rent generellt går i gröna och lite jordiga toner tänker jag även att jag ska byta till ett par tunna gardiner som går i en djupare grön färg. Om jag sedan kan hitta en filt i en fin ljusbrun färg så tror jag mitt jobb är komplett. Jag ska göra om i rummet medan min son inte är där, alternativt sover, så när han kommer in i sitt rum hoppas jag han blir riktigt glatt överraskad!

galore