Tyvärr ,måste jag säga, kan man bara åka pulka eller snowracer på vintern eller kanske det är därför det är så kul? För att man inte alltid kan göra det. Det är ju till och med så att man inte ens kan åka alla vintrar. Det kan ju gå år emellan snörika vintrar ibland. Ja om man inte bor uppe i Norrland förstås.

Glöm inte matsäck

Att planera för en heldag i pulka-backen är bara så roligt! Inte allt långt ifrån där vi bor så finns det en backe där det även brukar finnas möjligheter till att grilla sin mat. Vi brukar alltid ta med hamburgare eller korv med bröd, ketchup, senap, räksallad och skivad lök. Något som underlättar är att ha riktiga hamburgerfickor om man ska göra hamburgare, de brukar finnas på de flesta affärer.

Att hålla sig varm

Varm choklad är en annan grej som man bara måste ha med sig till pulka-backen. Även om jag älskar mitt kaffe så när det kommer till utomhusaktiviteter vintertid så vill jag alltid dricka varm choklad. För att göra både åkandet och fikandet mysigare så brukar vi ta med några fårskinn. De kan man både ha i pulkan eller på snowracern och sedan även sitta på när man äter sin matsäck. Både varmt och mysigt!

galore