Det låter säkert som att jag lurar er med rubriken men det är faktiskt sant. Jag gjorde en stor utrensning här hemma häromdagen för att sälja av lite av mina och barnens kläder. Det brukar inte ge jättemycket pengar och det är ganska tidskrävande, men ”alla bäckar små” som man säger.

Långt in i garderoben hittade jag en ask med guldsmycken som jag inte har använt sedan innan jag blev mamma. Ringarna passar inte längre och halsbanden och örhängena är ingenting jag vill klä mig i, i mitt mamma liv. Så gissa vad jag gjorde?

Sälja guld online

Jag sökte runt lite på internet och hittade en hemsida där man kunde sälja guld och få pengarna inom 24 timmar efter att man tackat ja och skickat in guldet! Diamantbrev erbjuder ett av de högsta priserna på guld som går att hitta på marknaden, och det är gratis att beställa hem ett brev för att skicka in sina smycken. Jag har tidigare inte tänkt särskilt mycket på dessa smycken som mest legat och skräpat. Tack vare att jag skickade in dem nu så kan jag och barnen åka på en semesterresa tillsammans. Är det inte fantastiskt? För barnen och mig är det värt så mycket mer än några smycken.

Andra sätt att spara pengar

Som ni säkert förstått försöker jag nu med alla medel jag har att spara ihop pengar till vår semester. Jag vill kunna göra något alldeles extra för barnen och det finns så mycket onödigt man lägger pengar på som man egentligen inte behöver. För det första har jag satt ett tillfälligt köpstopp för mig själv. Inga onödiga saker får inhandlas längre. Det är så lätt att det glider ner en extra läsk, chokladbit, läppglans eller ett nytt klädesplagg utan att man tänker på det när man är och handlar. Egentligen har jag ju allt jag behöver. Dessutom, med min ADHD behöver jag knappast äta mer socker heller, jag har energi så det räcker och blir över! När det gäller barnen får de såklart fortfarande lite presenter och godis som de brukar, det är ingenting som jag vill vara snål med. Genom att ha två månaders köpstopp för min del har jag nu sparat undan flera tusenlappar extra. Utan att göra något särskilt! Önska oss en trevlig resa för det här kommer bli en semester vi sent glömmer.

galore