Under tiden som jag själv väntade barn ordnade min bästa vän en riktigt fantastisk baby shower och jag känner nu att det är dags att jag gör detsamma för henne. Vi har varit vänner sedan första ring i gymnasiet och det känns fantastiskt att vår relation fortfarande är lika stark då som nu. Hon väntar sitt första barn och är nog mer nervös än någonsin. Jag minns att jag satt höggravid på min egen baby shower, vilket inte var det allra roligaste. Därför har jag sett till att fånga upp henne lite tidigare, ni vet under den tiden som man fortfarande kan förflytta sig utan att behöva hjälp för att komma upp ur soffan.

Att ordna baby shower är dock inte så lätt som man kan tro och speciellt inte när jag själv har barn som vill ha min uppmärksamhet. Jag har suttit uppe på kvällarna och beställt fina baby shower dekorationer som jag bara längtar efter att få hem. Jag struntar i att hyra lokal. Från början var det tänkt att jag skulle använda mig av föreningslokalen på gården, men efter en stunds funderande tänker jag att det ändå är bäst att ha festen hemma hos mig. Mormor kommer och hämtar upp barnen så att jag har möjlighet att dekorera och fixa i ordning allting dagen innan.

Pojke eller flicka – hur dekorerar man då?

Min vän har valt att inte ta reda på vad det är för kön på bebisen. Jag själv är alldeles för nyfiken. Jag skulle aldrig kunna hålla mig från att ta reda på vad det är jag har i magen. Inte för att jag önskar mig något specifikt, pojke eller flicka, utan för att jag vill veta hur jag ska inreda och vilken typ av kläder som jag ska satsa på.

Så, tillbaka till könsfrågan. Jag har alltså inte så mycket koll på hur jag ska dekorera inför baby showern eftersom jag inte vet könet. Jag är klassisk av mig och tänker blått till pojke och rosa till flicka, vilken klisché, eller hur? Tänker om jag istället bör välja färger som gult, vitt, lavendel och liknande. Har ni några förslag?

Det komiska i allt det här är att min vän är väl medveten om att jag ordnar denna fest till henne. Hon själv valde att överraska mig och som sur och irriterad höggravid kan jag säga att jag faktiskt blev ännu surare. Jag vet att hon gjorde det i all välmening, men jag hade mer än gärna velat ha en heads up. Dock är det ingenting som jag har hängt upp mig på. Min baby shower var så otroligt fin och naturligtvis vill jag kunna ge även henne den bästa av dagar!

galore