Att hitta egentid som mamma är verkligen inte alltid det enklaste, och det är så lätt att tiden bara rullar på utan att man knappt märker det. Självklart blir det ännu svårare som ensamstående mamma, speciellt om det inte finns familj eller vänner i närheten som kan hjälpa till. Tack och lov har jag en hel del stöttning när det kommer till att få hjälp att passa mitt barn ibland om jag behöver lite egentid, och för det är jag väldigt tacksam. De gångerna jag är själv nu, eller med vänner, har jag mycket lättare att byta fokus från ”bara mamma” till ”mamma som gör sin egen grej en stund”, om ni förstår hur jag menar. Men ska jag vara ärlig så har det tagit tid!

När jag började komma ur den där allra första mammabubblan och insåg att det är helt ok att faktiskt spendera tid själv då och då också, så kände jag mig rätt förvirrad. Vad var det nu jag ville göra, vad är det jag har försakat när jag gått all in i mammalivet, vad är det jag mår bra av och faktiskt saknar att lägga tid på? Den första tiden kände jag mig som en yr höna och hade svårt att koppla av, för faktum är ju att jag varken kunde eller ville tillbaka till livet innan jag blev mamma. Det jag behövde göra var att fundera ut vilka bitar från förr som jag ville införliva i mitt nuvarande liv som mamma, och bygga upp de delarna av mig under min egentid. Det är ju när man gör det som batterierna verkligen laddas och man kommer tillbaka med mer energi, eller hur? Jag har hittat det som får mig att må riktigt bra, och när jag gör det blir jag också en bättre och gladare mamma. Så mitt tips är att gräva lite i ert inre och hitta just era guldkorn!

galore